הפרעה דו קוטבית נכנסת בקבוצת המחלות הנפשיות ומאופיינת בהתקפים של ”Ups and Downs“. כלומר, תחושת התרגשות גדולה ובלתי נשלטת לצד תחושות של דיכאון. טיפול בדו-קוטביות לרוב יכלול תרופות פסיכיאטריות, כמו מייצבי מצב רוח, לצד תרופות אנטי-פסיכוטיות. עם זאת, אנו רואים איך בשנים האחרונות חלה עליה בקרב מטופלים המבקשים לטפל בדו קוטביות בדרך הטבעית.
שיטות טבעיות לטיפול במחלות נפש
- תרפיה – הטיפול באמצעות תרפיה מסייע במקרים רבים, הן עבור חולי מאניה דיפרסיה והן עבור המתמודדים עם מחלות נפש אחרות. הטיפול יכול להיות קצר או ארוך והוא מתבצע על ידי מטפל מוסמך בתרפיה.
- טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) – טיפול המלמד מיומנויות המסייעות להתמודד עם מחשבות וסיטואציות של היומיום. הטיפול עוזר לשנות הרגלי חשיבה.
- פעילות גופנית – כידוע, פעילות גופנית מומלצת להפחתת דיכאון וחרדה. בנוסף, היא תורמת להזרמת הדם והחמצן אל התאים, מחזקת את המערכת החיסונית ותורמת לאיזון פיזי ונפשי. יש סוגים שונים של פעילות גופנית אותם ממליצים לחולים בדו-קוטביות: החל משחיה, דרך ריצה או הליכה בטבע, יוגה, פילטיס ועוד.
- תזונה – גם הקפדה על רכיבי תזונה מסוימים, המבוססים על התזונה הטבעית, יכולים לסייע ולהקל על תסמיני המחלה.
אילו צמחים מסייעים לטיפול בדו-קוטביות ויתר הבעיות הנפשיות?
קיימת קבוצה של צמחי מרפא שהוכיחו את עצמם כיעילים עבור אנשים הסובלים מסוגים שונים של מחלות נפש. חשוב לציין כי חלק מצמחי המרפא עוצמתיים מאוד ומכילים חומרים פעילים, לכן חייבים להתייעץ עם מומחה המבין בטיפול זה. הצמחים שהוכיחו את עצמם כמסייעים בבעיות נפשיות הם:
- גינקו בילובו התורם לשיפור הזיכרון והגברת זרימת הדם.
- קוהוש שחור היעיל במצבים דלקתיים.
- גוטו קולה הממריץ ומתאים לטיפול בחרדות.
- היפריקום הידוע כצמח מצוין לטיפול בדיכאון.
- ג‘ינסנג המסייע גם הוא במצבים של חרדות ודיכאון.