איך להיעזר בספר קריאה בעת תהליך טיפולי?

תוכן עניינים

כל מי שעוסק במקצוע טיפולי יודע מה החשיבות של שיתוף פעולה בין המטפל למטופל. לצורך הבנת שיתוף פעולה מהותי זה אין זה משנה אם מדובר במטפל או במטפלת או אם מדובר במטופל שהוא ילד או אדם בוגר. על מנת ליצור בקרב המטופל את התחושה שהוא יכול לסמוך על המטפל שלו – חשוב להכיר אותו ולדעת מה תחומי העניין שלו. ללא ספק כאשר המטפל יזכיר בתבונה וברגישות את תחומי העניין האלה – יהיה הרבה יותר קל להתקרב למטופל, לגרום לו לחשוף נושאים שחשובים לתהליך הטיפולי ולהיפתח בפני המטפל. אחד מתחומי עניין אלה הוא קריאת ספרים, ויש שמיישמים זאת באמצעות טיפול בקריאה. בעת אזכור של ספר קריאה מעניין או ז'אנר ספרותי ייחודי – אפשר להגיע לליבו של המטופל וכך לזכות בתשומת ליבו ובאמונו.

 

טיפול בקריאה- איך משתמשים בספרי קריאה לצורך טיפול?

בעת טיפול יש משמעות לכל מילה שיוצאת מפיו של המטפל, לסדר הכרונולוגי של הפעולות ולנושאים שהוא בוחר להעלות בפני המטופל. נושא של ספר קריאה זה או אחר יכול לעלות כבדרך אגב – המטפל ישתף את המטופל אודות ספר מעניין שקרא, יספר לו על ספר דומה מאותו תחום עניין שעליו דיברו קודם לכן או יספר אודות חוויה שקרא בעצמו בספר והשפיעה עליו. לא מעט מטופלים נמשכים לסיפורי המקרא ומתעניינים בהם. אלה יכולים להוות בסיס מצוין ליצירת קשר טיפולי, כמו ספרו של אורי אלטר – אמנות הסיפור במקרא. עצם המכנה המשותף של המטפל והמטופל ששניהם קראו את הספר ויכולים לחלוק חוויות או רגשות שהספר העלה בהם – יש בו כדי ליצור ביניהם בסיס רחב ואיתן של אמון ושיתוף פעולה שיתרמו רבות לתהליך הטיפולי ולהצלחה שלו.

טיפול באמצעות קריאה וספרים יכול לסייע רבות עבור ילדים מחוננים, ילדים בכל הגילאים, ומבוגרים.

אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: