שימוש בקנאביס רפואי – לאשר או לאסור?

תוכן עניינים

הרבה מאוד שיח ציבורי יש בנושא קנאביס רפואי ומי מוסמך לעשות בו שימוש. הדעות חלוקות בין עצם השימוש בחומר, שהוא בעצם סם מסוכן לכל דבר ועניין – לבין ההבנה וההפנמה כי לקנאביס יש את היכולות להקל על מכאובים, או אפילו לרפא מצבים רפואיים בעייתיים. מכאן שהשיח אודות השימוש בקנאביס רפואי חוצה מקצועות וגבולות: חולים ובני משפחות, רופאים ומטפלים אלטרנטיביים, אנשי רפואה ששייכים לקבוצת מקבלי ההחלטות במשרד הבריאות והמדינה וכמובן – אנשי מדע. האחרונים אינם מוותרים על מחקר מעמיק ועל ניצול לטובה של צמח, אותו ניתן בצורה המונית וכך להביא מזור להרבה מאוד אנשים חולים או סובלים. בזכות שימוש נכון בקנאביס הרפואי, אפשר להקל על חולים סופניים; במקרים חמורים של כאבים כרוניים, יש הרבה מאוד עזרה בעצם ההקלה על הכאבים. בשל כך, מן הראוי כי הקנאביס יכלל תחת טיפולים אלטרנטיביים לגיטימיים.

קנאביס רפואי

איך משתמשים בקנאביס רפואי?

מה שבעיקר דורש התערבות רפואית בתחום של מרשם לקנאביס רפואי הוא הנושא של תצורת השימוש. את הקנאביס אפשר לצרוך במגוון רחב של דרכים ומכאן שיש חשיבות להתאמה אישית של כל מטופל ומטופל. כך למשל, אפשר לעשנו כחלק מסיגריה (וגם כאן צריך להחליט על המינון, כלומר על הכמות של עלים מיובשים בתוך כל סיגריה), לצרוך את הקנאביס כטיפות שמן המיועדות לבליעה, או על ידי וופורייזר קנאביס (מכשיר אידוי). במקרים מסוימים ומיוחדים, יש גם קנאביס להזרקה.
לכל מטופל צריכה להתבצע התאמה אישית על פי מצבו הבריאותי שלו, דרגת העצמאות שלו לבצע פעולות בעצמו וכמובן – על פי דרגת הכאבים שהוא חווה או הבעיה הרפואית שממנה הוא סובל. מכאן שצריכה להיות מחשבה רבה סביב נושא זה, שאינו מובן מאליו כלל וכלל.

אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: