מהי הומאופתיה מתי ואיך משתמשים בה?

תוכן עניינים

נושא ההומאופתיה מעט מבלבל אנשים שפונים לשיטות טיפול אלטרנטיבות. המדריך הקצר הבא בא לעשות לכם סדר ולהסביר לכם מהי הומאופתיה. אומרים שהומאופתיה היא רפואה אלטרנטיבית כלומר שהיא מהווה סוג של אלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונלית אותה כולנו מכירים. בהרבה מקומות בעולם הומאופתיה היא אחת מהרפואות בזרם המרכזי כמו למשל בצרפת, בגרמניה, בבריטניה, בהולנד ואפילו בהודו. בחלק מהמדינות לומדים הומאופתיה כחלק מלימודי הרפואה באוניברסיטה. בהודו למשל, הומאופתיה היא אחת הבחירות בלימודי הרפואה. אז לא בכל מקום מדובר ברפואה אלטרנטיבית. כדי להבין מהי הומאופתיה, עלינו להבין מה קורה בגוף ומה עומד בבסיס שלה.

 

כשיש סימפטומים מה זה אומר?

על פי מגזין רפואי בריטי ידוע, סימפטומים לא מעידים על כך שמשהו התקלקל בגוף. סימפטומים הם ההגנה עצמה. הם ההגנה של הגוף. לגוף יש שיטה להחלמה ללחום במצב לא בריא שנחשפנו אליו כמו מתח, מזיק כמו חיידק. הגוף יוצר שינויים אשר גורמים להחלמה, שינויים כמו חום, כאב ואינם נעימים לנו אבל זו השיטה של הגוף להחזיר עצמו לבריאות. הרעיון נשמע מעט משונה לחלק מאיתנו משום שהרגילו אותנו לחשוב שצינון או כאב הם המחלה עצמה. חלק מאיתנו כבר נחשפו והתרגלו לשינוי בהרגל המחשבתי בקשר לחום. הרי אנחנו יודעים שחום אינו מחלה ובעזרת חום הגוף מבריא עצמו ומסלק וירוסים וחיידקים.

 

איך צריך להתייחס לסימפטומים ?

הרי חלקנו אפילו מתאפקים ולא מורידים את החום כל כך מהר בעזרת תרופות. הרעיון שכל סימפטום אינו המחלה עצמי הוא הרעיון שעלינו להתרגל אליו. הוא הרעיון שעליו מבוססת כל רפואה ההומאופתיה. הרי זה לא נוח שיש לנו חום, נזלת או כאב, אבל אם אלה הם הדרך של הגוף להירפא ממשהו פנימי כמו מתח, יהיה בעייתי להשתמש בתרופות. כי זו הרי התנגדות לשיטה שהגוף נקט בה לצורך החלמה. שאנחנו עושים שימוש בתרופות אנחנו בעצם משאירים את המחלה בגוף שלנו באופן מלאכותי, אנחנו מדכאים את הסימפטום שאמור היה לרפא אותה. אנחנו בולמים ככה את מערכת החיסון ומאטים את ההחלמה. מצד אחד, בואו לא נשכח שתרופות קונבנציונליות מספקות הקלה בטווח הקצר והקלה כזו לעתים מבורכת. לכן, תרופות מסוימות חשובות בזמנים מסוימים. מצד שני, עלינו להבין את ההשפעות של התרופות שאנחנו לוקחים לטווח הרחוק יותר, בעיקר שעושים את זה באופן שיטתי וקבוע.

הרעיון שעומד בבסיס ההומאופתיה הוא הכבוד לסימפטומים!

חוק הדמיון הוא החוק הראשון של ההומאופתיה. הומאוס – דומה פאתוס- סבל. הרעיון הוא להשתמש במשהו שפועל באופן דומה למערכת הריפוי של הגוף. כלומר אנחנו רוצים לבחור תרופה שיכולה להפעיל סימפטומים דומים לאלה שהגוף מפעיל כדי להתגבר על המחלה הפנימית.

בהומאופתיה אנחנו מכבדים את חוכמת הגוף ומחפשים תרופה שתחקה את החוכמה הזו. אנחנו רוצים לתגבר את אותה שיטה שהגוף נפש מסביר שהיא השיטה הנכונה לריפוי. הומאופתיה עלינו להבין 4 דברים מרכזיים:

  1. סימפטום הוא נורת אזהרה, נורת חיווי – הנורה אינה הבעיה ושהיא נדלקת אם פועלים נכון זה תחילת הפתרון. הבעיה שחסר משהו וצריך רק להוסיף שמן ואז הנורה תיכבה.
  2. מחלה היא לעולם לא בעיה מקומית – כאב הוא חיווי למשהו פנימי יותר וזה חלק מהגוף-נפש שלנו.
  3. כל מחלה באה לידי בגוף ובנפש באמצעות סימנים שונים- כלומר לא תמיד אנחנו מודעים לכל הסימנים אך המכלול שלהם הגופניים והרגשיים מגלה עוד פרטים על המחלה ומקל על מציאת הפתרון והריפוי, גם אם נראים לא קשורים מרמזים על מהות הפתרון כדי להביא לריפוי.
  4. לחסל או להעלים סימפטום יתן הקלה זמנית אבל לא יפתור את הבעיה.
אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: