שיטות מעולות עבור טיפול בחוסר ביטחון עצמי

תוכן עניינים

שמדברים על חוסר ביטחון עצמי או דימוי עצמי נמוך, הכוונה להתייחסות של אדם אל עצמו, לרוב מול אדם אחר. יש לא מעט מקרים בהם אנשים סובלים מביטחון עצמי גבוה, אבל הדימוי העצמי שלהם הוא נמוך. שהביטחון העצמי שלנו נמוך קיים פעם בין איך שאנחנו מרגישים כלפי עצמנו לבין מה אנחנו עושים בזמן אמת. בשורות הבאות נציג בפניכם שיטות עבור טיפול בחוסך ביטחון עצמי, אבל לפני שמטפלים, חשוב להכיר את הסימנים.

  • אנשים שכל הזמן מתנצלים ומספקים הסברים ל“טעויות“ שלהם.
  • מעבירים את האשמה לאחרים.
  • תגובה מהירה לכל ביקורת.
  • ניסיון להתחבב על הסביבה דרך פיצוי כמו חוש הומור או פרפקציוניזם.
  • ביישנות.
  • הימנעות מאתגרים והישארות במסגרת.

 

אז מה עושים במהלך טיפול בחוסר ביטחון עצמי?

יש המון שיטות לטפל בילדים, בני נוער ומבוגרים. אחת השיטות היותר טובות היא טיפול הנקרא פרחי באך. את הטיפול מתאימים בהתאם לאדם, לגיל שלו, לאופי שלו ומרכיבי אישיותו ובהתאם לדפוס הביטחון העצמי הנמוך ממנו הוא סובל. למשל, לאנשים שמתקשים למצוא זוגיות, תתאים תמצית אחת אבל לאנשים שמתקשים להחליף עבודה כי הם לא מאמינים בעצמכם ומתקשים לצאת מאזור הנוחות שבו הם נמצאים, תתאים תמצית אחרת. הטיפול בפרחי באך הומצא על ידי רופא הומיאופת ידוע שגילה כי קיים קשר ישיר בין דפוסי ההתנהגות והאופי שלנו לבין המצבים הפיזיים אותם הגוף מייצר. כלומר לכל כאב פיזי, יש גם פן רגשי. ניתן לטפל בביטחון עצמי נמוך גם באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אימון קואצ‘ינג, באמצעות פעילות גופנית, טיפול פסיכולוגי דינמי רגשי, טיפול באמצעות אומנות, טיפול בבעלי חיים ועוד. יש חשיבות רבה לבחירת מטפל מקצועי, כזה שתוכלו להתחבר אליו, לסמוך עליו ולשתף אותו בכל מה שעובר עליכם.

 

שיפור הביטחון העצמי בכמה שלבים

כדי לשפר את הביטחון העצמי שלנו, אנחנו קודם כל צריכים להיות מודעים לזה. בעזרת טיפול נפשי המותאם למטופל באופן אישי, ניתן לזהות את דפוסי החשיבה המעכבים, להבין את הגורמים לאותו חוסר ביטחון, לעבד אותם וכך גם לנטרל את תהליכי החשיבה המזיקים הללו שמובילים בעצם לחוסר ביטחון עצמי. בשלב הבא צריך להתמודד עם משימות ומצבים מאתגרים כדי למנוע מצב של צמצום. התנסויות חדשות מסייעות לשבור את מעגל החוסר ושוברות את המעגליות הזו.

מה ההבדל בין ביטחון עצמי נמוך אצל לילדים לבין אצל מבוגרים?

אצל ילדים, בעיקר ילדים מחוננים, הביטחון העצמי הנמוך פוגע בתפקוד שלהם ואף עלול לעודד קשיים נפשיים בהמשך חייו. ילדים עם ביטחון עצמי נמוך מתחמקים ממשימות, הם מאופיין בסוג של רגרסיה התפתחותית, יש להם נטייה לרמות במשחקים משום שהם חוששים להפסיק ואף מתקשים לקבל חיזוקים חיוביים. הם נעלבים מכל מילה שאומרים להם והרגישות שלהם כלפי הסביבה מאוד גבוהה. אצל ילדים, צעירים ככל שיהיו, יותר קל לחזק את הביטחון העצמי, אך ככל שאנו מתבגרים, מתפתחים וגדלים, החוסר נטמע בתוכנו.

 

לסיכום, אנשים עם ביטחון עצמי נמוך משלמים מחיר מאוד כבד ואפילו סובלים. הם לא מממשים את הפוטנציאל הטמון בהם, הם מרצים את האחרים במקום להגשים את עצמם והם לא מנצלים את החיים עד תום. הם כל הזמן פוחדים מה יגידו עליהם, חוששים מכל צעד שהם עושים ומתקשים מאוד לקבל החלטות. אם אתם מרגישים שהביטחון העצמי שלכם ירוד, שהילד שלכם חסר ביטחון או אדם אחר שקרוב אליכם, שווה לייעץ, להגיד איזו מילה טובה ולגשת לטיפול מתאים שיכול לגמרי ליצור מהפך ולשנות חיים.

אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: