קנאביס במקום ריטלין – האם זה אפשרי?

תוכן עניינים

כל הורה כמעט נחשף בהקשר כזה או אחר לתרופה ריטלין. מדובר בתרופה שמתאימה לטיפול בסוגים שונים של הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות וגם בנרקולפסיה שהיא הפרעת שינה כרונית. בעוד הפרעות קשב באות לידי ביטוי באי יכולת של האדם להגיע לכדי הכוונה ומיקוד במטלה מסוימת וכתוצאה מכך השרירים פועלים באופן מוגזם, קיימת חוסר עקביות ודברנות יתר, אנשים הסובלים מנרקולפסיה מרגישים עייפים כל הזמן וכאן תפקידה של הריטלין היא לעורר אותם ולהגביר את רמת הביצוע שלהם. האם קיימת חלופה אחרת? האם אפשר לטפל בעזרת קנאביס במקום ריטלין? בשונה מתרופות אחרות, השימוש בריטלין אינו גורם לפיתוח תלות והתמכרות אך הוא להוביל לפסיכוזות פרנואידיות, כאבי ראש, תיאבון מופחת, כאבי ראש ותופעות לוואי.

 

המחליף של הריטלין הכירו את הקנאביס

בשל החסרונות הרבים של ריטלין, החלו לנסות למצוא פתרונות אחרים וגילו כי עישון או אידוי קנאביס יכול במידה מסוימת לשפר את הסימפטומים והתסמינים המאפיינים ילדים, בוגרים ומבוגרים הסובלים מהפרעות של קשב וריכוז. הסופר והחוקר אורי אלטר מספר כי ”קנאביס משפיע באופן שונה על אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז, זאת בהשוואה לאנשים שלא סובלים ממנה“. הקנאביס פועל על ידי גירוי של מערכת הנקראית אנדוקנבינואידים. במוח שלנו יש קולטים המגורים או נחסמים על ידי אותם חומרים וכאשר הם עוברים גירוי זה משחרר דופאמין המפחית תהליכי גירוי במוח ואז הריכוז והחדות עולים.

בנוסף, אנשים שיש להם ליקויים בתהליכים אנדוקנבינואידים המתרחשים במוח לרוב יותר דאגנים ומפתחים הפרעות חרדה בשילוב בעיית קשב וריכוז. עישון קנאביס רפואי מאט את התהליכים העיצביים במוח ואז זה מאפשר לקליפה של המוח ליצור מיקוד וריכוז. בשונה מריטלין שפועל בדיוק באותה דרך ומעודד עצבנות, חרדה והפרעות בתיאבון, הקנאביס דווקא מעודד הירגעות, עוזר לישון ושומר על תיאבון מאוזן.

אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: