קנאביס לכאבי שרירים – האם זה יעיל?

תוכן עניינים

רבים מאיתנו כבר שמענו אנו מודעים לסגולות וליתרונות של צמח הקנאביס. חלה אפילו עלייה בכמות החולים הסובלים מבעיות ומצבים רפואיים מורכבים שמקבלים על בסיס קבוע מרשם לקנאביס רפואי. אחד היתרונות של הקנאביס, זאת בשונה מכדורים ומשככי כאבים, הן אלו הניתנים במרשם רופא והן אלה שלא הוא תופעות הלוואי המתלוות לנטילה הממושכת. בשונה מכך, קנאביס הוא צמח ולכן הוא הרבה פחות מסוכן. קנאביס לכאבי שרירים נמצא אכן יעיל ומקל במצבים של כאבים כרוניים ומוגבלות בתנועה.

 

סוגי מחלות שרירים

יש מגוון רחב של מחלות שרירים, אך לא בכולן ניתן להקל או לטפל באמצעות קנאביס. זה מאוד משתנה ותלוי בחומרת הכאב, בדרגת המחלה, בגיל של האדם הסובל מהמחלה, בממצאי הבדיקות שמתבצעות על ידי ראומטולוג או מחלקת ראומטולוגיה ילדים, ונתונים רבים נוספים. ניתן למנות בקבוצת מחלות אלה מחלות כמו המיופתיה, מחלת קינבוק, פיברומאלגיה, מיאסטניה גרביס, ניוון שרירים, מיופתיות דלקתית, מחלות שריר משניות, עוויתות בשרירים ועוד. לכן, לפני שאתם מנסים להימנע מהכאבים ולהקל על עצמכם, שווה לבדוק מול הרופא המטפל שלכם האם קנאביס אכן נחשב ליעיל או לא.

 

מה לגבי שמן קנאביס?

יש הבדל מהותי בין צריכה של קנאביס כצמח לבין צריכה שלו כשמן. שלוקחים את הקנאביס והופכים אותו לשמו, מצליחים למצות את החומר הפעיל הנקרא CBD. נהוג לחלק כאבי שרירים לשתי קבוצות עיקריות. האחת כאבי שרירים מקומיים והשני כאבי שרירים מופשטים. בכל קבוצה יכולים להיגרם כאבים ממגוון רחב של סיבות כמו דלקת, טראומה ואפילו דיכאון. כאבי שרירים מאופיינים בתור כאבים עמוקים שקשה מאוד לאתר ולהגדיר אותם באופן מדויק. התחושה היא הרבה פעמם של צריבה, נימולים וכאב שמזכיר גם כאב עצמי. ברגע שמורחים את החומר הפעיל על השרירים הכואבים, מה שקורה הוא שחומר מפעיל חומרים בגוף הנקראים רצפטורים והם למעשה מחזקים ומתגברים את המערכת החיסונית של הגוף וזה בעצם מה שקמל על הכאב.  ממחקרים עולה שמריחת השמן במקור הכאב פעמים רבות יעילה יותר בהשוואה לעישון קנאביס.

סוגי טיפול נוספים לכאבי שרירים

יש מגוון עצום של טיפולים לכאבי שרירים, חלקם נמצאו יעילים יותר וחלקם פחות. חשוב לעשות אבחנה ולהבדיל בין כאבי שרירים זמניים לבין כאבים כרוניים. בין הטיפולים אותם ניתן למנות הם מנוחה, תזונה מותאמת אישית, עיסוי רפואי, הומאופתיה, קירור או חימום של האזור באמצעות קומפרסים, פיזיותרפיה, טיפול בסיסי על רקע מחלה (תרופות), טיפול במגע כמו שיאצו או טווינא, טיפול סיני כמו דיקור למשל, פעילות גופנית מותאמת אישית כמו שחיה, הליכה, יוגה או פילטיס.

 

כואבים לי השרירים איך עליי להתנהל?

  1. אם מדובר בכאב שלא עובר יש לפנות לאורטופד מומחה בהתאם לאזור שבו אתם סובלים מהכאב.
  2. סביר להניח שהאורטופד ישלח אתכם לסדרת בדיקות או לסדרת טיפולי פיזיותרפיה.
  3. אין הטבה? עליכם לחזור שוב לאורטופד לקבלת טיפול נוסף ולביצוע בדיקות נוספות.
  4. רק לאחר שנשללה דלקת, מחלה או כל בעיה רפואית אחרת ניתן לנסות את אחד מהטיפולים שצויינו לעיל, מתוך אלה שאין בהם צורך במרשם רופא.
  5. היום כל קופות החולים נרתמו למאמץ לשלב את הרפואה המשלימה אל תוך הרפואה הקונבנציונאלית וניתן להתנסות במגוון רחב של טיפולים במחירי עלות שפעמים רבות מסייעים להקל ואף פותרים את הכאבים לחלוטין. כמובן שיש לבחור את הטיפול בהתאם לבעיה ממנה אתם סובלים, לחפש מטפל מתאים אליו אתם מתחברים ולהתמיד בטיפול לאורך זמן.

 

לסיכום, כאבים הם חלק בלתי נפרד מחיינו ולרוב ניתן להקל ולטפל בהם במגוון דרכים.

אבידן שקולניק
אבידן שקולניק

אבידן שקולניק הוא כתב מומחה בעל ניסיון עשיר בתחום העישון והטבק. החיבור לתחום של עישון, טבק וקנאביס היה טבעי ומתבקש, מתוך שאיפה לסקור ולתת מידע איכותי בנושא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: